admin 22/11/2020

Krizni štab Srbije je danas poslijepodne imao radni sastanak, na kojem su se složili da je vrijeme da se donesu radikalnije mjere i zahvati. Novi program mjera koje su donijeli su uputili premijerki Ani Brnabić, koja treba nakon što razmotri nove mjere usvojiti ih ukoliko bude zadovoljna sa njima.

Nove mjere: U Srbiji od utorka ugostiteljski objekti rade do 18:00 sati, u  zatvorenom prostoru ne smije biti više od pet osoba | B1 TV

Premijerka i predsjednik Vučić su usvojili 7 novih mjera za suzbijanje širenja korona virusa.

Prva usvojena mjera odnosi se na naredbu da svi koji su u mogućnosti rade od kuće, a ministar zdravlja Lončar je naveo da su dva razloga za donošenje takve odluke.

Također, Lončar je iznio i to da se obdaništa neće zatvarati, ali da je potrebno da roditelji djece donesu potvrdu od poslodavca da su obavezni ići na posao.

SVE SE ZATVARA U 18! VLADA SRBIJE DONIJELA 7 NOVIH MJERA: Evo dokad će  trajati | Novi.ba

Tom prilikom oglasio se i doktor Branislav Tiodorović koji je rekao da poslodavci ne mogu natjerati radnike da dolaze na posao, ukoliko je moguće da to rade od kuće.

Primjena ove Odluke je krenula prvo u Nišu i Temerinu.

Krizni štab smatra da će se na ovaj način smanjiti gužva u javnom saobraćaju, a samim tim i tom mjerom na neki način suzbiti širenje korona virusa.